Academia de Fibră Optică, primul curs în Croația

Academia de fibră optică din România organizează în parteneriat cu Vegacomp Consulting primul curs de joncţionare fibre optice în afara țării.

Cursul are loc în localitatea Vinkovci din Croația, unul dintre cele mai vechi orașe din Europa și are 3 sesiuni. Prima sesiune s-a desfășurat în perioada 26-28 ianuarie 2022, cu participarea unui număr de 14 cursanți.

Cursul este finanțat de Primăria Vinkovci prin intermediul Technology Park Vinkovci, numit de gazde #ECST. Echipa de lectori a amenajat în colaborare cu gazdele un laborator interior și un poligon exterior care simulează rețele de fibră optică, oferindu-le cursanților posibilitatea de a fi instruiți pentru a executa rețele cu fibre optice.

Autoritățile locale vor să specializeze forța de muncă pentru ca ulterior aceasta din urmă să execute manopera pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene. Prin intermediul acestui proiect, se va executa o rețea de fibră optică la nivel național ce va cuprinde rețele FTTH și rețele de transport, motiv pentru care cursanții sunt: angajați din diferite firme, studenți și persoane fără un loc de muncă.